Çinliler neden çubuklarla yemek yerler?


Çinlilerin çatal bıçak varken niye çubuklarla yemek yediklerini hep merak etmiştim. Aklıma geldi hemen araştırıp yazayım ki herkes öğrensin dedim. İki neden buldum artık hangisi doğru bilemem:)

Eski zamanlarda Çin’de hızlı artan nüfus nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşanıyordu. İnsanlar yiyeceklerini küçük parçalara ayırarak yiyorlardı. Yemek yerkende ayakta duruyor ve bir elleriyle tabağı diğer elleriylede çubukları tutuyorlardı. Bir zamanlar bambudan yapılan Kuai Zi adı verilen yemek çubukları daha sonra ağaçların az olması nedeniyle kemik veya fildişinden yapılıyordu. Çin kültüründe önemli bir yeri olan Kuai Zi yeni evlenen çiftlere kırmızı kurdela ile bağlanış Kuai Zi ile beraber birde yemek kasesi hazırlanır.

Başka bir görüşe göre de;

Vakti zamanında Çin imparatorlarından biri halkın ayaklanmasından korktuğundan eritilip silah olarak tekrar kullanılabilecek metal olan her şeyin toplanmasını emretmiş. Ellerindeki bıçak kaşık ve benzeri şeyleri vermek zorunda kalan Çinliler ne yapsınlar çaresiz bambu kamışlarından yapılmış ince çubuklarla yemek yemeye alışmışlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi