Taşların Anlamları


Zamana baktığımızda herkes hastalıklar ile uğraşıyor, depresyon içinde, aşk acısı çekiyor,... yani kimse sorsan mutlu değil. Dünyamızın zenginliklerinden yararlanarak belki bu sıkıntılarımıza, üzüntülerimize bir çare buluruz. Dünya zenginliklerimizden bir tanesi de taşlarımız.Taşların enerjisi ile aslında o kadar çok şeye iyi geliyor ki.  Çok fazla Taş çeşidi olduğu için ben bir kaçını sizlerle resimli olarak paylaşmak istedim. Mücevher dışında da evimize, iş yerimize alıp koyabileceğimiz şekilde bu taşları da bulabiliriz.

Garnet Taşı (Lal taşı):
Dairesel oval taştır. İki türü vardır. Erkek olan türü koyu kırmızı, dişi olan türü açık kırmızıdır. Taşı taşıyan kişiyi, bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı koruduğu düşünülür. Garnet taşı, Lal taşı olarak da bilinir. Yastık altına koyulduğunda kötü rüyaları engeller. Bedeni kuvvetlendiren, temizleyen ve canladıran bir özelliği vardır. Kan damarları için yararlı bir taştır. Lal, hayal gücünü hareketlendiren, sevgi ve şefkati sembolize eder. Dostluk, sadakat ve samimiyetle bağdaştırılır. Sağlığı güçlendirdiği ve özellikle seyahatlerde taşıyıcısını koruduğu düşünülür.
* Koç, akrep, oğlak ve kova burçlarının taşı olarak da bilinir.



Kuvars Kristali:
Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanlarında kullanılan ve oksijen ile silikonun birleşiminden oluşan Kuvars, Dünya kabuğunun %12 den fazlasını oluşturur.Duygusal dengeleyicidir. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerjiyi toplar, aktive eder, biriktirir ve kuvvetlendirir.Güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağlar. 
Kuvars kristallerin cinslerine göre isimleri vardır. Şeffaf olan "Kaya Kristali" olduğu gibi, Pembe olan "Aşk Taşı" adı verilir. Bunu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşı yararlı olduğu bilinir."Rüya Taşı" olarak bilinen dumanlı kuvars ise umutsuzluğa, öfkeye, üzüntüye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı korur.


Ametist Taşı:
Mor veya mavi-mor renklidir. Zeka ile bağdaştırılır. Akla dinginlik ve sakinlik verir. Sarhoşluğa karşı direnç sağladığı düşünülmüştür. Bu taş, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanı temizlediğine ve enerji verdiğine inanılır. Aynı zamanda bilinç seviyelerini yükselttiğine ve yatıştırıcı etkisi olduğuna inanılır. Çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından koruduğuna inanıldığı için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirdiğine, tiroid bezlerini harekete geçirdiğine inanılır. Meditasyon için ideal taştır.
* Başak, balık, oğlak ve kova burçlarının taşı olarak da bilinir.


Aquamarine Taşı (Gök Zümrüt):
Soluk mavi-yeşil renkli bir taştır. Gençlik ve canlılık getirdiği, iyimseverlik ve umut sağladığı söylenir. Cesaret taşı olarak da bilinir. Özellikle deniz yolculuklarında ve denizi seven insanlarca kullanılmıştır. Kanaatkarlığın ve yaratıcılığın simgesidir. Enerjiyi yükseltici etkisi olduğu söylenir. Sinirleri yatıştırıcı özelliği olduğuna, epilepsi ve nefrit hastalığına iyi geldiği söylenmiştir.
Renginden dolayı mücevharatta kullanılır. Fakat taşa muhteşem mavi rengini verebilmek için 400 derecede ısıtılması gerekir.
Bu güzel taşın en çarpıcı özellikte olanı Brezilya da çıkar.
* Koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşı olarak da bilinir.


Pırlanta:
En ser ve kıymetli taştır. Rüyaların taşı adı verilmiştir. Beyin fonksiyonlarını ve temel tedavi edici özelliğe sahiptir. Bedeni temizleyerek negatif kuvvetleri yok ettiğine, zihin, ruh, beden üçlüsünü birleştiri ve bütünleştirdiğine inanılır. Bolluk, saflık, masumluk ve sadakatı simgeler. kudret ve dayanıklılığın sembolüdür. Aşkı kötü gözlerden koruduğu düşünülmüştür. Saflık ve masumiyeti simgeler. Mücevher olarak tüm takılırda kullanılmaktadır.Son derece kıymeti yüksek bir taştır.




Zümrüt: 

Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirdiği düşünülür. Beden, ruh, zihin için tonik vazifesi gördüğü ve kuvvetli bir duygusal dengeleyici olduğu düşünülür. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik ve sabrın simgesidir. Bereket ve neşe getirir. Geleceği okuyabilme gücü verir ve zihni keskinleştirir. Sevgililerin birbirine verebilecekleri en güzel hediye olarak görülür. Bazı islam ülkelerinde koruyucu tılsım gücü olduğu ve bazı ayetler okunarak daha güçlendirildiğine rastlanmıştır. Eski zamanlarda sara ve göz hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır.
* Koç, boğa, ve ikizler burçlarının taşı olarak da bilinir.


Yakut:
Güzelliği ve sertliğiyle değerli taşlardan biridir. Hindistan da "Değerli Taşların Efendisi" adını koymuşlardır. Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut'un anavatanıdır. Elmas'tan sonra en sert taştır. Kan dolaşımın canlandırıcı etkisi, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğu gibi kişiyi sınırlamalarından kurtardığına, kendinden fazla diğer insanları düşünmesine yol açtığına inanılır. Ruhsal gelişme, cesaret, liderlik, mutluluk duygularını arttırdığı da düşünülür. Dostça olmayan kötü enerjilere karşı koruyucu olduğu düşünülürmüş. Beyin ve zihin hastalıklarının tedavisinde, Ortaçağ da veba salgınından korunmak için kullanılmıştır.
* Koç, yengeç, akrep, aslan, yay ve oğlak burçlarının taşı olarak da bilinir.


Peridot Taşı:
Dostluk getirir, kıskançlık ve hasedi uzaklaştırır. İlahi konularda derinleşmek için yardımcıdır. Depresyon ve gereksiz endişelerden korur. Kullanılan ilaçların etkisini arttırır ve kişinin konuşma gücü üzerinde olumlu etkileri vardır.






Opal Taşı:
Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak bilinir. Güven duygusunu taze tuttuğu ve düşmanlara karşı koruduğu düşünülür.Aynı zamanda negatif duyguları yok ettiğine ve duygusal dengeyi sağladığına inanılır. Görme duyularını güçlendirir ve sezgi arttırıcı bir etkisi vardır. Sadakat ve kendine güvenle bağdaştırılmıştır. Zihni keskinleştirir, hüznü uzaklaştırır, dinsel inançları kuvvetlendirir. Mücevheratta kullanılan Opal, insanın avuç içi ısısıyla renk değiştirme özelliğine sahip değerli taşlardandır.

Safir:
Pahalı ve değerli taşlar arasındadır. Mavi rengi üzerine beyaz damarları vardır. Sezgi gücünü çoğalttığı düşünülür. Dolayısıyla yaratıcı ifadenin gelişmesinde büyük rol oynadığı ve karışıklığın ortadan kalkmasına neden olup kozmik farkındalığı arttırtığı görülmüştür. Aklı sakinleştirir ve zihni temizler. Kişisel hırslardan uzaklaştırır, inancı kuvvetlendirir. Aldatılmalardan, sahtekarlıklardan, düşmanca davranışlardan, nazardan korur. Eski çağlarda çıbanların tedavisinde kullanılmıştır.


Sitrin Taşı:
Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk geçişi vardır. Açık kalpliliğin sembolüdür. Geleceğe dönük umutlara ulaşmakla bağdaştırılır. Birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir.Vücudu rahatlattığı, toksinlerden ve zararlı maddelerden temizlediği düşünülmüştür. Mide ve bağırsak sorunlarına iyi geldiği söylenir. Sitrin taşı, masaj yağlarını etkinleştirmek için de kullanılır. Taş, yağa enerji vererek dolaşımı hızlandırır ve deriye daha iyi nüfuz eder. Diğer adı "Tüccar Taşı"dır. Bazı inanan insanlar kasalarına koyarlar. Parasal güçlerini arttırdıklarına inanırlar. Bazı kişiler de onun uğursuz bir taş olduğuna inanırlar ve ne olursa olsun el sürmezler.
* Aslan ve başak burçlarının taşı olarak da bilinir.


Mercan Taşı:
Kırmızı renkte olan Mercan Taşı için bir çok kişi, kalbi ve dalağı güçlendirdiğini söyler. Mercan taşının nazara iyi geldiği söylenirken, konsantrasyonu çoğaltıcı bir etkisi olduğu da düşünülüyor. Sedef hastalığıyla beraber, bir çok cilt hastalığının tedavisi için kullanılmaktadır.

Evinizde bulunduracağınız Mercan Taşı, hayatınıza daha olumlu bir ivme getirecektir.


Pirit Taşı:
Üzerinde altın rengi benekler vardır. Güzel ve değişik görünümlü bir taştır. Hazımsızlık için ve aynı zamanda kan dolaşımına iyi geldiği düşünülmektedirç Beyin fonksiyonunu arttırıcı gücüyle birlikte, irade gücünü de yükseltir. İnsanlar ile uyumlu çalışmanın gerçekleşmesine yardımcı olur.


Jasper Taşı:
Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirdiği düşünülür. Toprak elementini temsil etmektedir.Sindirim sistemini, safra kesesini güçlendirdiği gibi, endokrin(hormon) sistemine de denge sağladığı söylenir. Taşı kullanan kişinin kendini sağlıklı, güçlü hissetmesini sağlar ve aynı zamanda fiziksel direnci arttırdığı düşünülür. Erkeklerde, erkeklik özellikleri arttırır. Sevginin ve inancın simgesidir.

Krizoprase Taşı :
Işıltısıyla göz kamaştıran bir taştır. Depresif durumlarda rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Bu taşı kullanan kişinin problemlerini görmesine yardımcı olur, kendini tanımasını sağlar ve iç huzuru dengeleyici özelliğe sahip olduğuna inanılır. Bu taş aynı zamanda kişisel yeteneklerin ortaya çıkmasında büyük rol oynamaktadır.



Akik :
Bedensel ve zihinsel kuvvet verici olduğu düşünülen Akik, taşıyan kişiyi tehlikeden koruduğuna, uyumsuzluklarına son verdiğine inanılır. Bu taşın aynı zamanda karabasana, uykusuzluğa, nazara, korkaklığa, ve metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğuna da inanılmaktadır. Akik taşına bazı kişiler Ateş veya Gezgin Taşı derler. Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcı olduğu düşünülür.Hemen hemen tüm burç özelliklerine uymaktadı.

Yeşim Taşı :
Binlerce yıl once Çinliler bu taşı değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre Çin Ejderinin yeryüzüne bıraktığı tohumların donmuş halinin Yeşim taşı olduğu düşünülür. Günümüzde Çinli büyük işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşıyor. Taşın hayvan biçiminde yontulmuşları vardır ve bugün bile hala çok revaçtadır. Aynı zamanda akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna, kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine inanılmaktadı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerikano Kağıt Oyunu (Küt)

Bozcaadada Ne Yapılır Nerelere Gidilir Ne Yenir...

Tibet'in Gençlik Sırrı 5 Hareketi